Ralf

Levensgenieter + Bourgondier = Ralf

Need I say more?

vrijdag 14 januari 2011

Jullie kennen vast wel het begrip SOHO-honden.
Dat zijn honden die bij mensen in huis helpen met dingen die ze zelf door beperkingen niet kunnen. Dit kan zijn dat ze de deur openen, het licht aan en uit, de afstandsbediening pakken etc.

Nu wil het geval dat ik zat te denken om onze katten, in ieder geval 1 ervan, te trainen tot SOHO-kat.
Dit zou dan P. worden. Waarom ik voor P. Heb gekozen? Omdat de 2 kleinsten nog veel te speels zijn, en niet altijd even intelligent. En M. nog wel eens een beetje humeurig kan zijn, plus het feit dat hij zich heeft opgeworpen als pleegvader voor de kittens. En geloof me, dit is een dagtaak voor hem. Ik vind het dus niet reëel om hem ook nog eens op te gaan zadelen met een extra taak als hulp in huis.

Oké, hoe zie ik het voor me?
1. P. staat 's ochtends als hij de wekker hoort op, en loopt naar de badkamer, daar doet hij dan de kraan van het bad aan. (De stop heb ik dan 's avonds al in het bad gedaan, wil niet dat jullie denken, dat ik dan helemaal niets meer doe...)
2. P. doet de lamp in de hal aan, voordat ik uit de slaapkamer kom. (Zodat ik niet met mijn slaapdronken hoofd ergens tegenaan loop.)
3. Dit wordt een uitdaging, maar zo belangrijk, ik bedoel maar het gaat om een primaire levensbehoefte: P. gaat koffie zetten!!! Zodat die klaar is tegen de tijd dat ik uit bad kom.
    Als tegenprestatie voor de goede zorgen die hij dan al tot die tijd heeft gedaan, krijgen ze eten van me. (Je kunt niet alles van je kat verwachten zonder tegenprestatie natuurlijk.)
4. Daarna, wanneer ik me aangekleed heb, en mijn ontbijt heb gemaakt (dit doe ik wel zelf, ik hou niet zo van kattenharen in mijn eten) haalt P. mijn schoenen.
5. Als ik naar buiten ga om te gaan werken, doet P. de deur voor me open, ik sluit hem dan zelf wel af, aangezien ik toch de sleutel bij me heb.
6. Tijdens de tijd dat ik op mijn werk ben, mag P. zelf weten wat hij doet, dan hoeft hij echt niet veel extra's in huis te doen. Ik bedoel, ik ben toch op mijn werk.
Als het even kan mag hij wel, afwassen, de wasautomaat aanzetten (heb ik dan wel al gevuld, zoals ik al zei, hij hoeft niet álles te doen in huis), en even stof te vegen waar hij bij kan. (Het voordeel van het feit dat hij een kat is, is natuurlijk wel dat hij dus ook in de kasten kan vegen.)
    Als tegenprestatie zal ik dan als ik thuiskom zijn staart borstelen en stofvrij maken. Het is natuurlijk geen doen om 2 dagen achter elkaar te gaan stofvegen als je een vieze staart hebt.
Stof jíj 2 dagen met een vies stofdoekje dan?
7. Nadat ik zijn staart heb schoongemaakt, maakt P. de post voor me open (aangezien de brievenbus beneden is, moet ik de post zelf mee naar boven nemen, daar moet ik echt nog iets op verzinnen.) en kan ik kijken wat hij in de administratie-la mag leggen, en wat hij bij het oud papier mag doen. (Zoals rekeningen etc.)
8. Ik geef ze dan toch nog maar een keer te eten, eigenlijk alleen P. (op een lege maag kan hij natuurlijk nooit een goede SOHO-kat worden) maar omdat het zo zielig is voor de rest, krijgen die dan ook.
9. Als P. dan weer even pauze heeft, ga ik koken, en lekker eten. (Weer vanwege de reden dat ik geen kattenharen in mijn eten wil).
10. Na het eten, zet P. weer koffie.
11. 'S avonds hoeft hij alleen maar de afstandbediening te brengen, en mag hij lekker naast me gaan liggen, of op schoot, zodat ik hem kan aanhalen en knuffelen.
12. Voordat ik naar bed ga doet P. de verwarming uit en wanneer ik op de slaapkamer ben, de lichten overal in huis.
Daarna heeft hij weer de rest van de nacht tijd voor zichzelf.

Zeg nou zelf, dit is toch een goed begin van de training?
Als dit goed gaat, wat ik wel verwacht, want ik heb echt rekening gehouden met mijn wensen en verwachtingen, gaan we zijn taken verder uitbreiden.

Ik zal, als ik nieuws heb over de vorderingen van de training van P. jullie weer op de hoogte brengen.
Nu ga ik terwijl jullie allemaal jaloers zijn op mijn SOHO-kat, maar eens bedenken wat ik ga koken vanavond.

"P.?"
"Koffie alsjeblieft!"

2 opmerkingen:

 1. Ik kwam toevallig op je blog terecht via cfcafe,je kent me helemaal niet en normaal reageer ik ook nooit op blogs maar ik wil nu toch even kwijt dat je echt hilarisch kan schrijven, geweldig!
  Ik zal je in de gaten houden......

  Groet Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahaha, ik zie het al helemaal voor me !! :D P. zou het nog willen ook., die vindt alles prima als hij maar aandacht krijgt! ;)

  Echt weer super leuk geschreven!

  -xxx- hvj

  BeantwoordenVerwijderen